Υλικά
- 4 αχλάδια
- 1.5 Lt νερό
- 6 άσπραδια
- 3 Κρόκους
- 400 γρ ζάχαρη
- 100 γρ βούτυρο
- 100 γρ αλεύρι που φουσκωνει μόνο του
- 100 γρ καρύδια αλεσμένα
- 2 βανίλιες
- 20 γρ κακάο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και 200 γρ ζάχαρη και τα 3 αχλαδια μας αφού τα καθαρισαμε καλά.τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά με το σιρόπι μας.Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα άσπραδια μας και 100 γρ ζάχαρη ώστε να δημιουργηθεί η μαρεγκα μας. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με 100 γρ ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους,τα καρύδια τα αλεσμένα, τις βανίλιες, το κακάο,το αλεύρι και τέλος το 1 αχλάδι που έμεινε ψιλοκομμένο και τα ανακατέυουμε καλά με μια μαρίζ. Και είναι έτοιμο το μείγμα μας. Σε μια φόρμα μακρόστενη βούτυρονουμε καλά και καλύπτουμε την επιφάνεια με κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα και βάζουμε τα 3 αχλάδια μας που βράσαμε με ζάχαρη σε 3 σημεία. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στους πάνω κάτω για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω και είμαστε έτοιμοι να εντυπωσιάσουμε! Καλή επιτυχία!
photos : Karto Photography.
3 Comments Add yours