Cake με γέμιση αχλάδι

IMG_1839.jpgΥλικά

  • 4 αχλάδια
  • 1.5 Lt νερό
  • 6 άσπραδια
  • 3 Κρόκους
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 γρ αλεύρι που φουσκωνει μόνο του
  • 100 γρ καρύδια αλεσμένα
  • 2 βανίλιες
  • 20 γρ κακάο

Εκτέλεση

IMG_0743-horzΣε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και 200 γρ ζάχαρη και τα 3 αχλαδια μας αφού τα καθαρισαμε καλά.τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά με το σιρόπι μας.Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα άσπραδια μας και 100 γρ ζάχαρη ώστε να δημιουργηθεί η μαρεγκα μας.IMG_0761-horz Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με 100 γρ ζάχαρηIMG_0773-horz και προσθέτουμε τους κρόκους,τα καρύδια τα αλεσμένα, τις βανίλιες, το κακάο,το αλεύρι και τέλος το 1 αχλάδι που έμεινε ψιλοκομμένο και τα ανακατέυουμε καλά με μια μαρίζ. Και είναι έτοιμο το μείγμα μας. IMG_0788-horzΣε μια φόρμα μακρόστενη βούτυρονουμε καλά και καλύπτουμε την επιφάνεια με κακάο. IMG_0813-horzΡίχνουμε το μείγμα μας μέσα και βάζουμε τα 3 αχλάδια μας που βράσαμε με ζάχαρη σε 3 σημεία. IMG_0827-horzΤέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στους πάνω κάτω για περίπου 30 λεπτά. IMG_1841-horzΣερβίρουμε με λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω και είμαστε έτοιμοι να εντυπωσιάσουμε! Καλή επιτυχία!

 

photos : Karto Photography.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s