Τάρτα φράουλας με digestive

IMG_1535Υλικά

Για τη τάρτα

  • 250 γρ μπισκότα digestive
  • 225 γρ μπισκότα πτιμπερ
  • 180 γρ βούτυρο
  • 150 γρ μαρμελάδα φράουλας

Για τη κρέμα

  • 400 γρ γάλα
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 40 γρ αλεύρι
  • 40 γρ νισεστέ
  • 3 κρόκους
  • 2 βανίλιες

*Για το γρανίρισμα φράουλες

Εκτέλεση IMG_1440-horzΣε ένα μπολ σπάμε καλά τα μπισκότα και ανακατεύουμε.Λιωνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ μετά μικρά ανακατεύουμε καλά και ύστερα σε στρογγυλό ταψί βάζουμε το μείγμα μας με τα μπισκότα και δημιουργούμε μια ομοιόμορφη βάση.IMG_1457-horzΤο βάζουμε στο ψυγείο όσο φτιάχνουμε τη κρέμα μας να κρυώσει.IMG_1470-horzΓια τη κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 3/4 του γάλα,τους κρόκους,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε και αναμιγνείουμε το αλεύρι με το νεσεστε και το υπόλοιπο απ’ το γάλα μας.IMG_1481-horzΎστερα ρίχνουμε και αυτό μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας ! Αν πείξει πολύ μπορείτε να το διαλύσετε με λίγο γάλα η κρέμα γάλακτος.IMG_1507-horzΤο βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και ύστερα παίρνουμε τη τάρτα μας βάζουμε μια στρώση μαρμελάδα φράουλας από πάνω και έπειτα στρώνουμε ομοιόμορφα τη κρέμα που φτιάξαμε.IMG_1512-horzΣτολίζουμε με τις φράουλες σε όλο το μήκος της τάρτας και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!Είναι τόσο ελαφρύ και νόστιμο που θα σας ενθουσιάσει!IMG_1536-horz Καλή επιτυχία!

*tips* Βάλτε τη τάρτα σας στη κατάψυξη και την επόμενη μέρα θα είναι σαν παγωτό!

photos:Karto Photography.

Advertisements

3 Comments Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s