Λεμονόπιτα

IMG_7014Υλικά

  • 4 αυγά
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 κπ.ζάχαρη
  • 1/4 κπ. χυμό πορτοκαλί
  • 1/2 κπ. ηλιέλαιο
  • 1/2 κπ. στραγγιστο γιαούρτι
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γλ κανέλα

*Για επικάλυψη η γλασο λεμονιού ή άχνη ζάχαρη.

Εκτέλεση

IMG_6828-horzΣε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ύστερα ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι,το λάδι,το γιαούρτι,τις βανίλιες,κανέλα και το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. IMG_6848-horzΈπειτα ρίχνουμε το αλεύρι μας σταδιακά και ανακατεύουμε ώσπου το μείγμα μας να είναι έτοιμο.IMG_6875-horzΤο βάζουμε σε μια καλά λαδομένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στους πάνω κάτω.Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει το βγάζουμε από τη φόρμα του και το βάζουμε σε μια πιατελα.Για το γαρνίρισμα είτε φτιάχνουμε γλασο λεμονιού με άχνη ζάχαρη και χυμό λεμόνι η στολίζουμε με άχνη ζάχαρη. IMG_7013-horzTips για ωραίο στολισμό με άχνη.Παίρνουμε ένα κομμάτι δαντέλας με σχέδιο επιλογής μας το κόβουμε με βάση τη διάσταση της πίτας μας,το βάζουμε από πάνω απ το κέικ και ρίχνουμε από πάνω άχνη.Το σηκώσουμε προσεκτικά και η λεμονόπιτα μας πια έχει τη μορφή της δαντέλας!Μόλις φτιάξαμε μία vintage λεμονόπιτα!Καλή Επιτυχία!

 

photos:Karto Photography.

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s