Μηλοπιτάκια

IMG_7044Υλικά

  • 1 σφολιάτα
  • 2 μήλα
  • 1/2 κούπα καρύδια
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. κανέλα

Για επικάλυψη ζάχαρη άχνη και κανέλα

ΕκτέλεσηIMG_6896-horz Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβακια και ύστερα σπάμε τα καρύδια με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.IMG_6910-horzΒάζουμε μέσα τη ζάχαρη,το κονιάκ και τη κανέλα και ανακατεύουμε καλά.IMG_6921-horzΠαίρνουμε τη σφολιατα και κόβουμε σε κομμάτια τόσα όσα έχει η φόρμα μας.Λαδώνουμε τη φόρμα μας λιγάκι με ένα πινέλο και απλώνουμε κάθε κομμάτι σφολιατας σαν μικρά κυπελάκια.IMG_6944 - Αντιγραφή-horzΒαζουμε μέσα 2 3 κουταλιές απ τη γέμιση με τα μήλα και ύστερα κλείνουμε τα πιτακια μας!Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στους πάνω κάτω για περίπου 20-25 λεπτά αναλογα το φούρνο.IMG_7057-horzΜόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και ύστερα τα σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα! Καλή επιτυχία!

photos :Karto Photography.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s