Κορμός με γέμιση μπανάνα

IMG_5469Υλικά

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κουτ.κακάο
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 450 γρ μπισκότα πτιμπερ
  • 2 μπανάνες
  • λίγο κονιάκ

Προαιρετικά λίγο ινδοκάρυδο για επικάλυψη.

ΕκτέλεσηIMG_5212-horzΣε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρινη και έπειτα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα ύστερα τη κουβερτούρα και το κακάο.Ανακατεύουμε καλά και πριν πήξει το μείγμα μας αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.IMG_5215-horzΣε μια λαδόκολα βάζουμε λίγο βούτυρο ίσα ίσα και έπειτα βάζουμε μια σειρά απ τα μπισκότα,ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και απ’ πάνω επικάλυψη της σοκολάτας που φτιάξαμε από πάνω ξανά άλλη μια στρώση μπισκότα μόνο που αφήνουμε κενό στη μέση για να βάλουμε τις μπανάνες μας.IMG_5246-horzεπειτα ξανά βάζουμε άλλη μια στρώση από τη σοκολάτα και μετά τυλιγουμε για να δημιουργήσουμε ένα κορμό με μορφή πυραμίδας.Το βάζουμε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες!IMG_5476-horz Το σερβίρουμε με λίγο ινδοκάρυδο από πάνω είτε με λίγο παγωτό βανίλια!Καλή επιτυχία!

*για τη συνταγή αυτή ευχαριστούμε την φίλη μας, Ειρήνη που μας την εμπιστεύτηκε!

photos:Karto Photography.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s