Τσουρέκι με καρύδια και ζάχαρη

IMG_5518Υλικά

για τη προζύμη

  • λίγο χλιαρό νερό
  • 80 γρ μαγιά νωπή
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • λίγο αλεύρι

για τη ζύμη

  • 500 γρ αλεύρι
  • 150 γρ γάλα χλιαρό
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
  • 3 βανίλιες
  • 1/2 γλ.κτλ κανέλα

για τη γέμιση

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεσμένα καρύδια
  • λίγες σταφίδες

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ βάζουμε το νερό,μαγιά,το αλάτι,ζάχαρη και λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.το μείγμα μας πρέπει να είναι αραιό.Το αφήνουμε να φουσκώσει για λίγη ώρα.Την ίδια ώρα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε τις βανίλιες και τη κανέλα.Βάζουμε το γάλα και ύστερα ρίχνουμε σταδιακά το αλέυρι.Τέλος ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά.όταν φουσκώσει το προζύμη μας το βάζουμε μέσα στη ζύμη και ανακατευουμε ελαφρά τη ζύμη απο έξω προς τα μέσα.Το άφηνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει καλά.Όταν είναι έτοιμα ξανά πλάθουμε και το χωρίζουμε σε όσα μέρη θέλουμε ανάλογα με το πόσα τσουρέκια θέλουμε να φτιάξουμε.Ανοίγουμε ενα φύλλο το αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση.για κάθε τσουρέκι βάζουμε 1 κούπα ζάχαρη και 1 καρύδια αλεσμένα και τις σταφίδες .Το απλώνουμε στο φύλλο παντού ομοιόμορφα και τυλίγουμε το τσουρέκι σαν ρολό. Αλείφουμε λίγο αυγό χτυπημένο απ’ πανώ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς πανώ κατω για περίπου 40 λεπτά αναλογα το φούρνο.IMG_5508Το τσουρέκι μας είναι έτοιμο ! Καλή επιτυχία!

photos:Karto Photography.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s