Τσουρεκάκια

IMG_5451Υλικά

  • 325 γρ αλεύρι σκληρό
  • 20 γρ μαγια
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 80 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 70 ml γάλα
  • 50 ml νερό
  • 1 αβγό
  • 2 γρ μαχλέπι
  • 1 1/2 γρ αλάτι
  • 1 1/2 γρ μαστίχα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για επικάλυψη 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο και φιλε αμύγδαλα

ΕκτέλεσηIMG_5140-horz

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε.Μολις λιώσει το βούτυρο αποσυρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το αλεύρι.Προσοχη δν πρέπει να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς το μείγμα. IMG_5178-horzΑνακατεύουμε πολύ καλά για 10 τουλάχιστον λεπτά ώσπου να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Το βάζουμε σε ένα μπολ,το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.IMG_5258-horz Ύστερα το κόβουμε σε 6 ίσα μέρη και τα ανοίγουμε λίγο ώστε να ξανά ξεκούραστουν για αλλά 15 λεπτά. IMG_5373-horzΧτυπάμε ενα αυγό,το αλειφουμε πάνω από κάθε τσουρεκάκι και ρίχνουμε λίγο φιλε αμυγδάλου.Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου 40 -50 λεπτά.IMG_5462-horzΤα σερβίρουμε είτε σκετα είτε τα γεμίζουμε με μπόλικη merenda!Καλή επιτυχία!

*photos : Karto Photography.

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s